Employer Branding strategie

De uitdaging

Help ons met het neerzetten van een nieuwe employer branding strategie en campagne om de naamsbekendheid van Libbey EMEA als werkgever te vergroten in Nederland en Portugal.

Libbey is de op één na grootste glasproducent en -leverancier van de wereld. Met vestigingen in Amerika, Nederland, Portugal, Mexico en China en meer dan 7.400 medewerkers wereldwijd produceert Libbey hoge kwaliteit glazen en tafelgerei. Hoewel Libbey een grote naam is op het gebied van glas en zeer vooruitstrevend is op het gebied van ontwikkeling, marketing en technologie, wordt Libbey nu in veel gevallen niet als potentiële werkgever overwogen door de nieuwe generatie. Om voorop te blijven lopen in de markt én toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is het aantrekken en behouden van jong (technisch) talent noodzakelijk.

Onze frisse blik

Aanpak

Het project bestond uit drie fases: onderzoek & strategie, ontwikkeling en implementatie. Tijdens de onderzoeksfase zijn we met 30 Nederlandse en Portugese collega’s in gesprek gegaan over waarom zij bij Libbey werken. Samen met extern onderzoek is dit de basis geweest voor het ontwikkelen van een employer branding strategie, ofwel employer value proposition (EVP). Hierin zijn ook twee doelgroepen gedefinieerd waarop de campagne zich gaat focussen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een bijhorend creatief concept.

Resultaat

Het resultaat is een employer branding campagne waarbij zowel de collega’s als de glazen centraal staan. De slogan “Cheers to you. Join Libbey” werd de basis van het concept. Libbey gelooft er namelijk in dat iedere gebeurtenis, groot of klein, er één is om het leven en successen te vieren. Dit komt terug in de campagne, waarbij medewerkers met verschillende modellen glazen proosten op de potentiële kandidaat. Daarbij komt het model glas terug in de bijhorende pakkende tekst. Voor de campagne is een nieuwe werken bij-website opgezet inclusief nieuwe content zoals foto’s en video’s. Daarnaast is de campagne ook doorgevoerd naar verschillende offline middelen zoals posters, banners en kaarten.

De frisse blik van...

Pre- en onboarding programma Nestlé

Digitale strategie

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.