Community activatie

De uitdaging

“Help ons met het activeren en professionaliseren van Jong Arbo Unie inclusief interventies en borging van het programma in de organisatie.”

Onze frisse blik

Achtergrond

Arbo Unie heeft een community gericht op jonge professionals: Jong Arbo Unie. Hierin zitten ongeveer 150 professionals met diverse achtergronden: o.a. bedrijfsartsen, psychologen, maar ook maatschappelijk werkers en veiligheidskundigen. Arbo Unie zelf is flink aan het verjongen en wil dat bij deze club ontwikkeling centraal staat, het een plek is waar zij kunnen verbinden en het gevoel hebben een community te vormen. De wens was om Jong Arbo Unie naar een hoger niveau te tillen. Ook qua content en zichtbaarheid zijn er mooie kansen, net als borging van Jong Arbo Unie binnen de organisatie.

Aanpak

Het project bestond uit twee fases: doelgroep onderzoek en plan van aanpak, activiteitenkalender en kick-off evenement. Tijdens de onderzoeksfase zijn we met ca 20 Jong Arbo Unie collega’s in gesprek gegaan en daarnaast hebben we verschillende interne stakeholders gesproken. Dit onderzoek is de basis geweest van de plannen en bedachte activiteiten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van bijhorende creatieve concepten.

Resultaat

We gingen aan de slag met een vernieuwende manier van uitnodigen, waarin de genodigden eerst een puzzel moesten oplossen waarop ze op een geheime code zijn gekomen. De correcte code kon worden ingevuld en leidde tot de spetterende online uitnodiging met video van de facilitator én vuurwerk. Daarnaast is er gewerkt aan een upgrade van de community pagina en organiseerde we een hybride kick-off. Er moest een Frisse Lente Wind gaan waaien en dit hebben we letterlijk genomen. Het evenement bestond uit 50% fysiek en online. Er waren open gesprekken met de directie, plannen werden gepresenteerd, men kon prijzen winnen door met collega’s te spreken en plannen voor de toekomst gesmeed.

De frisse blik van...

Analysis Paralysis

Digitale Kick-off

Financiële instellingen ervaren de energietransitie

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.