Digitale strategie

De uitdaging

Met welk verhaal en welke marketingmaterialen kunnen we op simpele en krachtige wijze enerzijds de Arcadianen verbinden met de Digitale Strategie en anderzijds een positie als Thought Leader claimen binnen de sector?

Onze frisse blik

Achtergrond

Wij werkten in co-creatie met een multidisciplinair team vanuit Arcadis. Samen met ons netwerk van grafisch vormgevers en IT-partners maakten we een combinatie van verschillende on- en offline middelen en interventies om medewerkers mee te nemen in de Digitale Strategie.

Aanpak

Om de Acardianen te verbinden met de strategie, zijn we gestart met het formuleren van een eenduidig verhaal. Wat houdt deze strategie in, voor wie is het bedoeld en hoe vertaalt het zich in de praktijk? Op basis van de behoeftes uit het doelgroep-onderzoek is er een passend communicatieplan gemaakt.

Vervolgens deelden we de strategie op in zes digitale speerpunten. Deze hebben we middels podcasts, infographics en video’s gecommuniceerd. Daarnaast hebben medewerkers de speerpunten kunnen beleven in verschillende interventies zodat zij de digitale strategie niet alleen kennen, maar ook voelen en uitdragen.

De Digital Week sloot hier naadloos op aan. Dit vijfdaagse programma vond plaats op vier verschillende locaties in Nederland én was online te volgen. Het programma bestond onder andere uit masterclasses, interactieve workshops, een lagerhuisdebat en een hackathon. Gedurende de week werd de speciale ArcaDigital App gebruikt om punten te verdienen met deelname aan het programma en om eventinformatie te verspreiden.

Om de positie als Thought Leader te claimen, zijn de video’s met klantprojecten extern gedeeld. Deze videoreeks dient nu als showcase voor huidige potentiële klanten om te weten in welke mate Arcadis digitaal ontwikkeld is en welke kansen dit biedt voor hen.

Resultaat

300

Deelnemers

500

Gebruikers op de app

8

Podcasts

8

Video’s met meer dan 6000 videokijkers

De frisse blik van...

Employee Referral Platform

Sustainability Boost Program

Gedragen beleid begint bij dialoog

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.