Sustainability Roadmap

De uitdaging

De vraag vanuit CurTec om een creatieve, inspirerende visie en Roadmap ontwikkelen over duurzaamheid. Deze vervolgens communiceren en activeren onder alle betrokken stakeholders om trots, betrokkenheid en actie te creëren?

CurTec, producent van high performance kunststof verpakkingen voor hoogwaardige industrieën zoals zorg- en farmaceutische industrie, is constant op zoek naar de beste oplossingen en superieure kwaliteit voor haar klanten. Dat betekent dat CurTec altijd in beweging is; op zoek naar verbetering. Zowel op product-niveau, als op bedrijfsniveau. CurTec houdt zich mede daarom steeds meer bezig met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo produceert het bedrijf verschillende bio-based verpakkingen, wordt er nauw gekeken hoe er energie bespaart kan worden.

Onze frisse blik

Aanpak

Frisse Blikken heeft samen met CurTec een missie/ visie en roadmap gecreëerd rondom duurzaamheid. Tijdens strategiedagen met het MT hebben we middels creatieve werkvormen buy-in gekregen en een gezamenlijke visie en doelen opgesteld. Deze doelen, op basis van het ESG framework, hebben we vervolgens met interne experts uitgediept naar subdoelen. Het totaal is visueel vertaald naar een roadmap. De roadmap is daarna geactiveerd onder de 140 medewerkers en de Raas van Bestuur. Dit deden we door een leidinggevende heisessie, een Sustainability week voor de overige medewerkers en een afsluitende pub quiz over het thema. Tijdens de heisessie zijn de leidinggevende o.a. met een podcast wandeling geactiveerd op de roadmap. Daarnaast zijn ze geholpen de overkoepelende doelen te vertalen naar teamniveau door middel van een doelencanvas. En tot slot zijn ze getraind om het duurzaamheidsverhaal te pitchen. Tijdens de Sustainability week zijn de overige medewerkers geactiveerd met ‘Loesje’-posters over de 3 duurzaamheid pijlers, duurzame dilemma video’s en een virtuele ruimtereis met de Spacebuzz. Ook hebben we een plan gemaakt voor een duurzamer bedrijfsterrein en geholpen bij het maken en plaatsen van de vacature van Sustainable Officer.

Resultaat

De Sustainability Roadmap van CurTec is bij alle medewerkers bekend en wordt in de teams vertaald naar concrete acties om bij te dragen. Er is een Green Team van enthousiaste medewerkers die samen met de Sustainability Officer het bedrijf verder gaat verduurzamen.

De frisse blik van...

Conflictpreventie game

Goed en veilig overweg met informatie

Gedragen beleid begint bij dialoog

Bekijk alle projecten

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.