Onboarding Week organiseren voor NIBC

De uitdaging

“Hoe kunnen we een Onboarding Week creëren die ervoor zorgt dat de nieuwe medewerkers van NIBC zo snel mogelijk up to speed zijn en een verbinding voelen met het bedrijf?”

Onze frisse blik

Achtergrond

NIBC is anders dan andere banken. NIBC staat bekend om haar ondernemerschap en wil altijd het verschil maken, voor haar klanten en voor de maatschappij. Gevormd door meer dan 75 jaar ervaring ondersteunen zij hun klanten bij het realiseren van hun ambities en het actief meebouwen aan een duurzame, veerkrachtige en inclusieve samenleving voor toekomstige generaties.

De enorme toewijding aan de kernwaarden professioneel, wendbaar, collaboratief en ondernemend, maakt NIBC tot de ondernemende bank die zij vandaag de dag is. Deze kernwaarden liggen ten grondslag aan alles wat ze doen, de manier waarop ze dat doen en hoe zij hun succes meten. Het is dan ook belangrijk voor NIBC om nieuwe medewerkers direct kennis te laten maken met deze kernwaarden om zo verbinding te maken en te behouden met de bank.

Aanpak

Samen met NIBC hebben we bepaald dat inzicht in jezelf, verbinding met je collega’s en kennis van de bank de hoofdpijlers zijn. Omdat de doelgroep nieuwe medewerkers zijn, hebben we gekozen voor een frisse aanpak: veel verschillende werkvormen met interactieve fun elementen. Hierbij had elke dag een overkoepelend thema: In verbinding met jezelf, met andere, met NIBC en met de wereld om ons heen. Zo leren de medewerkers zichzelf kennen door middel van persoonlijkheid workshop, Sturen ze samen een fictief bedrijf aan tijdens een serious game, reflecteren ze op hun verbinding met de bank tijdens een audiowandeling en banen ze zich een weg door een escaperoom over de waardes van de bank.

Resultaat

De deelnemers waren positief verrast over de energie die ze uit de sessies haalden en de onderlinge verbinding die ze in 1 week met hun collega’s hebben opgebouwd. De onboarding’s week kreeg daarmee ook een evaluatie score van 8.6.

8,6

evaluatie score

De frisse blik van...

De Nationale Kinderrechtendialoog

Impactsessies

Cultuur en waarden traject

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.