Arbo Unie

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

De uitdaging

Het driejarig bestaan van het traineeship voor bedrijfsartsen in opleiding van Arbo Unie was reden om de trainees en alumni bij elkaar te brengen, met als doel om dit waardevolle netwerk te versterken. Wij boksten dat voor elkaar.

Arbo Unie bevordert de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maakt organisaties daarmee succesvoller. Samen met werkgevers en werknemers focust Arbo Unie op welzijn en inzetbaarheid, specifiek door persoonlijke keuzes van werknemers op privé- en werkvlak zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Onze frisse blik

Aanpak

Hecht netwerk

Het traineeship van Arbo Unie vormt de ingang naar een hecht netwerk van bedrijfsartsen (in opleiding). Om dit netwerk te versterken, had de organisatie een terugkerend dag-evenement voor ogen. De voorwaarden? Een inspirerende bijeenkomst die niet alleen rijk is aan inhoud, maar ook fun is en blijvend verbindt. Een dag waarop de bedrijfsartsen in opleiding en alumni kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen bij persoonlijke uitdagingen, op een innovatieve, inspirerende manier. De eerste editie in 2021 vormde het begin van een creatieve samenwerking die vier jaar duurde en Arbo Unie nu intern voortzet. 


Buiten de comfortzone

De meeste bijeenkomsten van de bedrijfsartsen (in spé) zijn voornamelijk inhoudsgedreven, dus de invulling van dit evenement was bijzonder voor de deelnemers. Ieder jaar opnieuw introduceerden we verfrissende elementen. Denk aan workshops over persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op het Japanse concept ‘Ikigai’, een sloepentocht gericht op samenwerking en een talkshow over de toekomst van de bedrijfsarts met experts uit de praktijk. De zorgvuldig uitgekozen locaties, zoals de Metaal Kathedraal in Utrecht en Zwier aan de Vinkeveense plassen, zorgden bovendien voor extra inspiratie. Door de keuzevrijheid tussen de verschillende activiteiten behielden de deelnemers de regie over hun dag, terwijl ze tijdens sommige activiteiten toch buiten hun comfortzone traden. Een, naar eigen zeggen, perfecte mix voor deze ambitieuze groep.

Resultaat

Het resultaat is indrukwekkend. Elk jaar groeit de deelname en sommige deelnemers keren elk jaar terug omdat zij de dag zo waardevol vinden. De laatste editie telde maar liefst 43 deelnemers vanuit het hele land. Het evenement heeft bijgedragen aan de sterke band tussen trainees en alumni, net als de band tussen de artsen (in opleiding) en Arbo Unie. 

“Frisse Blikken heeft onze hulpvraag door en door begrepen. Met aandacht voor de juiste balans tussen inhoud, plezier en verbinding verraste de Frisse Blikkers ons keer op keer. De goede organisatie, leerzame workshops, en prikkelende elementen voor ontwikkeling en verbinding hebben hun waarde bewezen.”

Opdrachtgever Arbo Unie

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Creatieve leerweek

Een lerende mindset

Activatiecampagne: het goede gesprek

Bekijk alle projecten
Marlijne ten Houte

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.