Ondersteuning interne marketing

Ondersteuning interne marketing

De uitdaging

Ondersteun ons interne marketingteam bij de ontwikkeling van campagnes, events en andere initiatieven voor al onze merken.

Interne marketing is een nieuwe discipline binnen Randstad Groep Nederland. Om hen te ondersteunen, sloot er tijdelijk een Frisse Blikker aan in het team. 

Onze frisse blik

Interne marketing Randstad

Als organisatie wil je dat medewerkers zich verbonden voelen met het merk waarvoor zij werken. Het is belangrijk dat zij de merkidentiteit begrijpen en ervaren in hun dagelijkse werk. Voor de vier verschillende merken binnen Randstad Groep – Tempo-Team, Randstad, Yacht en BMC is het interne marketingteam verantwoordelijk voor de interne doorvertaling van het merkverhaal. Zo creëren ze merkambassadeurs en vergroten ze het trotse gevoel van medewerkers.  

Een veelzijdige rol

Bente sloot een jaar lang aan in dit team en vervulde een brede rol: van het organiseren van grote events tot het ontwikkelen van campagnes. De sleutel tot succes? Goed luisteren en snel kunnen schakelen tussen de verschillende kernboodschappen. Ieder merk heeft immers haar eigen identiteit en cultuur. 

Tempo-Team wordt als merk bijvoorbeeld gekoppeld aan het hebben van werkplezier.  Om dit merkverhaal intern te versterken, bedacht Bente een variant op de advent kalender: de Tempo-Team werkplezierkalender. Deze kalender zit vol met verrassende teamactiviteiten voor op de werkploer om samen nóg meer werkplezier te beleven! 

Externe campagne intern laden

Tegelijkertijd lanceerde Yacht een externe campagne: The Purple Connection. Bente zorgde ervoor dat deze campagne ook intern tot leven kwam. The Purple Connection is een social community waar ambitieuze Yacht-professionals ervaringen en adviezen delen. Bente richtte zich op het delen van ervaringen en kennis binnen het team door te ondersteunen bij de organisatie van het Yacht Community Festival. Hier lanceerde ze bijvoorbeeld The Purple Connection-Experience: een levensgrote experience ruimte waar collega’s kunnen binnenstappen om zich te laten inspireren door Yacht collega’s. Op dit moment wordt de ruimte gereedgemaakt om in de toekomst langs alle locaties van Yacht te reizen. 

Strategie activatie

En dat is nog niet alles! Bente was ook betrokken bij de activatie van de nieuwe strategie van Randstad. Randstad wil ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor een praktisch beroep. Voor de strategiedag van Randstad creëerde Bente het museum ‘Werk met je hart’. Ze verzamelde inspirerende verhalen van talenten die door Randstad zijn geholpen tijdens de zoektocht naar hun droombaan, bijvoorbeeld een baan in de zorg. Met een podcastserie raakte ze bij velen een emotionele snaar, wat de verbondenheid met het merk versterkte.  

Video afspelen

"Waar ik het meest trots op ben, is dat we het gewoon zijn gaan doen! Je kan heel lang plannetjes maken, maar uiteindelijk wil je echt aan de slag. Daar heeft Bente ons enorm bij geholpen."

Kim, opdrachtgever Randstad Groep

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Ondersteuning interne marketing

Community building: women’s network Benelux

Een employer brand dat staat als een huis

Bente Poortstra

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Ondersteuning portfoliomanagement

Ondersteuning portfoliomanagement

De uitdaging

Ondersteun ons bij de organisatie en optimalisatie van ons strategisch portfoliomanagement.

Met welke veranderprojecten gaan we aan de slag? Welke hebben de meeste impact? En welke projecten slaan we over? Joost ondersteunde NS tijdelijk bij hun portfoliomanagement.

Onze frisse blik

Portfoliomanagement bij NS

De afdeling ComIT – Commercie en IT – van NS ontwikkelt en realiseert de commerciële proposities van NS. Met een grote, digitale transformatie zorgt deze organisatie ervoor dat ze beter, sneller en innovatiever kan inspelen op behoeften van reizigers.  Het team Strategie en Portfolio planning ondersteunt en leidt het proces om tot strategische keuzes, portfolio prioritering en planning te komen. Dit team had ondersteuning nodig in het runnen en het verbeteren van het portfolioprioritering en -planning proces.

Aan de slag met portfoliomanagement

Onze Frisse Blikker Joost stond niet met één, maar met twee benen in de organisatie. Door onderdeel te worden van het team, mee te kijken en te werken, leerde hij het portfolioproces steeds beter kennen. Hij hield samen met de portfoliomanager het proces draaiende, ondersteunde alle betrokkenen en zorgde voor de juiste vergaderstukken. 

Procesoptimalisatie

Veranderen betekent doen! Vanuit de operatie startte Joost met het optimaliseren van het portfolioproces en sparde hij mee over de grotere change vraagstukken binnen de afdeling. Hij haalde verbeterpunten op binnen de organisatie, zag zelf kansen en zorgde voor de implementatie.

Het portfolioproces heeft een grote stap gemaakt. Er worden meer en beter gefundeerde keuzes gemaakt. Het proces is strak georganiseerd, alle deelnemers weten wat er van hen verwacht wordt en handelen hiernaar.

Joost Peeters

"Ik werd echt onderdeel van NS. In mijn vrije tijd strooi ik zelfs met NS-weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat perron A altijd in de richting van Amsterdam ligt?"

Joost, projectmanager Frisse Blikken

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Digitale transformatie

Cultuur en waarden traject

Analysis Paralysis

Bekijk alle projecten
Joost Peeters

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.