CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

De uitdaging

Samen leren en ontwikkelen maakt het werk niet alleen leuker en beter, het maakt organisaties ook wendbaar en toekomstproof. Het CBS vroeg ons om de ruim 2.000 medewerkers op een creatieve manier te laten kennismaken met de uitgangspunten van de lerende organisatie.

Sinds 1899 is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dé leverancier van betrouwbare, onafhankelijke statistiek in Nederland. Alleen als je weet wat er feitelijk in de samenleving gebeurt, kun je belangrijke beslissingen nemen. Zo draagt statistiek bij aan praktijk, beleid en wetenschap.

 

Onze frisse blik

Een passend plan

Het CBS voorziet alle medewerkers van een breed scala aan trainingen en opleidingen met een interne CBS Academy. De wens was om – naast dit formele leeraanbod – de kracht en kansen van de informele kant van leren intern onder de aandacht te brengen. Vanwege de dynamiek en diversiteit binnen het CBS was het cruciaal om een aanpak en middelen op maat te creëren, rekening houdend met de verschillende interne doelgroepen. Zo werden ideeën in testpanels getoetst en werd het animo en bewustzijn rondom een lerende mindset onderzocht.

CBS, lerende organisatie

De BUZZZ!-campagne

Nadat de toon was gezet met de testpanels, was het zaak om de vertaalslag naar de werkvloer te maken. We bedachten en ontwikkelden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever verschillende middelen om de lerende mindset ook daadwerkelijk top of mind te houden. Denk aan een gloednieuwe nieuwsbrief over leren die zowel online als offline medewerkers bereikte, het fysieke Leerkompasspel over samenwerking dat we op maat inrichtten, een minibieb met prikkelende inhoud en podcasts waarin verschillende CBS collega’s uitleggen hoe continu leren en verbeteren er voor hen uit ziet. De BUZZZ!-campagne, de campagne rondom de lerende organisatie, kwam tot een hoogtepunt in een leermaand die in het teken stond van samenwerken, vol met workshops, trainingen en een Samenwerkingsmuseum op kantoor.

Integraal onderdeel

Het thema ‘lerende organisatie’ is inmiddels geland binnen de organisatie en er is een mooie basis gelegd die smaakt naar meer. Medewerkers worden en blijven betrokken bij nieuwe initiatieven en de volgende leermaand staat al op de planning. 

CBS, lerende organisatie
CBS, lerende organisatie

"Samen met Frisse Blikken hebben we de lerende organisatie echt op de kaart gezet."

Opdrachtgever CBS

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Digitale transformatie

Een fris leertraject binnen Greenchoice

Kristy Muijen

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

AI Gesprekstraining

De uitdaging

Hoe laten we managers op een veilige manier oefenen met professionele gespreksvaardigheden?

Samen met een externe partner ontwikkelden we een AI gedreven trainingsplatform. Hierop kunnen medewerkers en managers oefenen met allerlei gesprekstechnieken. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van performance gesprekken, commerciële gesprekken of het geven van feedback.

Ontdek het schaalbaar trainen van sociale vaardigheden

Probeer het zelf!

Hoe kun je dit inzetten?

Off the shelf

Keuze uit meer dan 30 onderwerpen in een standaard training op drie verschillende niveaus.

Custom

Op maat gemaakte trainingen op basis van jouw leerdoel, context, programma en branding.

Managed leren

Op maat gemaakte trainingen en periodieke rapportage waarmee we blijven doorontwikkelen.

Noor Aberle

Interesse in AI gesprekstraining?

Wil je meer weten over onze AI gesprekstraining? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Ondersteuning interne marketing

De uitdaging

Ondersteun ons interne marketingteam bij de ontwikkeling van campagnes, events en andere initiatieven voor al onze merken.

Interne marketing is een nieuwe discipline binnen Randstad Groep Nederland. Om hen te ondersteunen, sloot er tijdelijk een Frisse Blikker aan in het team. 

Onze frisse blik

Interne marketing Randstad

Als organisatie wil je dat medewerkers zich verbonden voelen met het merk waarvoor zij werken. Het is belangrijk dat zij de merkidentiteit begrijpen en ervaren in hun dagelijkse werk. Voor de vier verschillende merken binnen Randstad Groep – Tempo-Team, Randstad, Yacht en BMC is het interne marketingteam verantwoordelijk voor de interne doorvertaling van het merkverhaal. Zo creëren ze merkambassadeurs en vergroten ze het trotse gevoel van medewerkers.  

Een veelzijdige rol

Bente sloot een jaar lang aan in dit team en vervulde een brede rol: van het organiseren van grote events tot het ontwikkelen van campagnes. De sleutel tot succes? Goed luisteren en snel kunnen schakelen tussen de verschillende kernboodschappen. Ieder merk heeft immers haar eigen identiteit en cultuur. 

Tempo-Team wordt als merk bijvoorbeeld gekoppeld aan het hebben van werkplezier.  Om dit merkverhaal intern te versterken, bedacht Bente een variant op de advent kalender: de Tempo-Team werkplezierkalender. Deze kalender zit vol met verrassende teamactiviteiten voor op de werkploer om samen nóg meer werkplezier te beleven! 

Externe campagne intern laden

Tegelijkertijd lanceerde Yacht een externe campagne: The Purple Connection. Bente zorgde ervoor dat deze campagne ook intern tot leven kwam. The Purple Connection is een social community waar ambitieuze Yacht-professionals ervaringen en adviezen delen. Bente richtte zich op het delen van ervaringen en kennis binnen het team door te ondersteunen bij de organisatie van het Yacht Community Festival. Hier lanceerde ze bijvoorbeeld The Purple Connection-Experience: een levensgrote experience ruimte waar collega’s kunnen binnenstappen om zich te laten inspireren door Yacht collega’s. Op dit moment wordt de ruimte gereedgemaakt om in de toekomst langs alle locaties van Yacht te reizen. 

Strategie activatie

En dat is nog niet alles! Bente was ook betrokken bij de activatie van de nieuwe strategie van Randstad. Randstad wil ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor een praktisch beroep. Voor de strategiedag van Randstad creëerde Bente het museum ‘Werk met je hart’. Ze verzamelde inspirerende verhalen van talenten die door Randstad zijn geholpen tijdens de zoektocht naar hun droombaan, bijvoorbeeld een baan in de zorg. Met een podcastserie raakte ze bij velen een emotionele snaar, wat de verbondenheid met het merk versterkte.  

Video afspelen

"Waar ik het meest trots op ben, is dat we het gewoon zijn gaan doen! Je kan heel lang plannetjes maken, maar uiteindelijk wil je echt aan de slag. Daar heeft Bente ons enorm bij geholpen."

Kim, opdrachtgever Randstad Groep

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Strategie activatie: een interactieve podcast

Onboarding Event – Van Wijnen West

Van complex verhaal naar inspirerend narratief

Bente Poortstra

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Een fris leertraject binnen Greenchoice

Een fris leertraject binnen Greenchoice

De uitdaging

Het inwerktraject voor klantenservicemedewerkers van Greenchoice was toe aan een flinke opfrisbeurt. Een innovatief, plaats- en tijdsonafhankelijk leertraject ontwikkelen dat duurzaam is en verschillende leerstijlen en digitalisering integreert? Kom maar door!

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas, wat betekent dat het bedrijf de levering van aardgas combineert met natuurherstel, en het aanplanten en beschermen van bossen. Greenchoice heeft als missie om iedereen te laten profiteren van de energietransitie.

Onze frisse blik

Duurzaam leren

Een goed begeleid, inhoudelijk sterk en passend inwerktraject voor medewerkers is essentieel voor uitstekende klantenservice. Voorheen werden nieuwe medewerkers uitsluitend fysiek ingewerkt op de ruim 70 thema’s. Dit was enorm tijdrovend. Tijdsbesparing en duurzaam leren werden daarom sleutelfactoren; en laat onze Learning & Development collega’s hier nou veel ervaring mee hebben!

Blended learning

Na onderzoek en analyse naar huidige gebruikte leermiddelen, de effectiviteit hiervan en naar de behoeften van de doelgroep, zijn we overgegaan tot de creatie fase. We hebben een blended leermodule ontwikkeld over een van de belangrijkste trainingsthema’s en een overzicht gemaakt welke van de overige 70 onderwerpen voor het inwerktraject van de klantenservice zich lenen voor digitalisering. Met deze vernieuwingsslag wordt het inwerktraject verrijkt met interactieve elementen zoals podcasts, video’s, audiofragmenten en oefeningen die de inhoud tot leven brengen. Nieuwe medewerkers hoeven niet langer alleen passief te luisteren in een trainingsruimte tijdens vaste momenten, maar zijn nu tijd- en plaatsonafhankelijk actief betrokken bij hun persoonlijke leerproces.

Doorontwikkelen

Van innovatieve ideeën en analyses, tot het bouwen van (digitale) leermiddelen; Frisse Blikken heeft het hele proces begeleid en uitgevoerd. De nauwe samenwerking maakte co-creatie en een duurzame leeroplossing mogelijk. In 2023 vernieuwden we onze samenwerking om het leerproces binnen Greenchoice nog verder door te ontwikkelen. 

Lamers project Frisse Blikken

“Frisse Blikken heeft enorm veel waarde toegevoegd aan onze learning & development aanpak voor onze nieuwe Greenchoice collega’s. Zowel door de creativiteit, gestructureerde aanpak, L&D expertise als mooie inzichten voor de toekomst”

Opdrachtgever Greenchoice

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Activatiecampagne: het goede gesprek

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

De energietransitie met Young Professionals

Jacky

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Ondersteuning portfoliomanagement

Ondersteuning portfoliomanagement

De uitdaging

Ondersteun ons bij de organisatie en optimalisatie van ons strategisch portfoliomanagement.

Met welke veranderprojecten gaan we aan de slag? Welke hebben de meeste impact? En welke projecten slaan we over? Joost ondersteunde NS tijdelijk bij hun portfoliomanagement.

Onze frisse blik

Portfoliomanagement bij NS

De afdeling ComIT – Commercie en IT – van NS ontwikkelt en realiseert de commerciële proposities van NS. Met een grote, digitale transformatie zorgt deze organisatie ervoor dat ze beter, sneller en innovatiever kan inspelen op behoeften van reizigers.  Het team Strategie en Portfolio planning ondersteunt en leidt het proces om tot strategische keuzes, portfolio prioritering en planning te komen. Dit team had ondersteuning nodig in het runnen en het verbeteren van het portfolioprioritering en -planning proces.

Aan de slag met portfoliomanagement

Onze Frisse Blikker Joost stond niet met één, maar met twee benen in de organisatie. Door onderdeel te worden van het team, mee te kijken en te werken, leerde hij het portfolioproces steeds beter kennen. Hij hield samen met de portfoliomanager het proces draaiende, ondersteunde alle betrokkenen en zorgde voor de juiste vergaderstukken. 

Procesoptimalisatie

Veranderen betekent doen! Vanuit de operatie startte Joost met het optimaliseren van het portfolioproces en sparde hij mee over de grotere change vraagstukken binnen de afdeling. Hij haalde verbeterpunten op binnen de organisatie, zag zelf kansen en zorgde voor de implementatie.

Het portfolioproces heeft een grote stap gemaakt. Er worden meer en beter gefundeerde keuzes gemaakt. Het proces is strak georganiseerd, alle deelnemers weten wat er van hen verwacht wordt en handelen hiernaar.

Joost Peeters

"Ik werd echt onderdeel van NS. In mijn vrije tijd strooi ik zelfs met NS-weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat perron A altijd in de richting van Amsterdam ligt?"

Joost, projectmanager Frisse Blikken

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Digitale transformatie

Implementatie nieuw HR systeem

Cultuur en waarden traject

Bekijk alle projecten
Joost Peeters

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

De Nationale Kinderrechtendialoog

De Nationale Kinderrechtendialoog

De uitdaging

Om de samenwerking tussen alle organisaties die bijdragen aan het VN-Kinderrechtenverdrag te versterken is de jaarlijkse Kinderrechtendialoog in het leven geroepen. Frisse Blikken ontwierp, organiseerde en faciliteerde deze cruciale bijeenkomst.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zet zich in voor de gezondheid, veerkracht en vitaliteit van alle Nederlanders. Het buigt zich over uiteenlopende onderwerpen, waarbij medische en geestelijke gezondheidszorg van de Nederlandse bevolking de rode draad is. 

Onze frisse blik

De eerste dialoog

Sinds Nederland het VN-Kinderrechtenverdrag ondertekende in 1989, moeten de verschillende organisaties in Nederland die hieraan bijdragen de voortgang iedere vijf jaar verantwoorden bij het VN-Kinderrechtencomité. Verschillende ministeries en kinderrechtenorganisaties, zoals UNICEF Nederland en Kinderpostzegels, werken aan betere kinderrechten. Het is alleen niet altijd duidelijk hoe alle inspanningen daar expliciet aan bijdragen. Dit moet veranderen met de Kinderrechtendialoog; een jaarlijkse bijeenkomst met alle betrokkenen om te spreken over de voortgang en ontwikkeling van alle initiatieven, en onderlinge samenwerking te versterken. 

Divers stakeholderveld verbinden

Hoewel het doel van de dialoog duidelijk was, restte de vraag hoe de bijeenkomst eruit zou moeten zien om alle partijen maximale waarde te bieden en tegelijkertijd het gevoel van urgentie te bevorderen. We bouwden een programma dat ieders rol dient. We nodigden een gevarieerde groep belanghebbenden uit om deel te nemen aan de dialoog, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries, kinderrechtenorganisaties en een jongerenpanel. Tijdens interactieve discussies aan verschillende thematafels, waarbij de ‘krant van de toekomst’ een waardevol communicatief hulpmiddel was, bespraken de deelnemers wat hen trots zou maken tijdens de eerstvolgende consultatie bij het VN-Kinderrechtencomité en welke gezamenlijke stappen hiervoor gezet moeten worden. Later namen kinderen en jongeren de beleidsmakers en kinderrechtenorganisaties als spreekwoordelijke reisgidsen mee op een ‘participatiepad’. Dit, om te benadrukken hoe de betrokkenheid van kinderen en jongeren bij beleidsvorming direct invloed op hen heeft.

Aandacht voor inhoud

In april 2023 organiseerden we de eerste dialoog, met succes. De creatieve ideeën en aandacht voor de – soms tegenstrijdige – belangen zorgden ervoor dat beleidsmakers, kinderrechtenorganisaties en jongeren zich nauwer verbonden voelden. Omdat we vanuit onze affiniteit met de inhoud een programma hebben gebouwd dat de inhoud diende, was de dialoog waardevol. Met veel trots organiseert Frisse Blikken dan ook de komende drie edities. 

"Om kinderrechten in Nederland te blijven verbeteren, moeten we nauw samenwerken met alle betrokkenen en elkaars perspectieven begrijpen. Dit vraagt om verbindingen creëren met inhoudelijke gespreksvoering. Frisse Blikken heeft hier een sterk startschot aan gegeven."

Opdrachtgever

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Financiële instellingen ervaren de energietransitie

De energietransitie met Young Professionals

Energiefestival voor jongeren

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Innovatie ecosysteem

TU/e

Innovatie ecosysteem

De uitdaging

Ontwikkel een ecosysteem rondom een nieuw leerconcept voor TU/e.

Onze frisse blik

Achtergrond

Innovation Space is een nieuw educatief concept van de TU/e. Hier leren studenten via ‘Challenge-based learning’ nieuwe skills en methodieken. Zij gaan ondernemend aan de slag met problemen uit de echte wereld. Dit doen ze in multidisciplinaire teams.

Aanpak

We hebben per cluster in Innovation Space een projectplanning gemaakt en met de stakeholders de clusters opgezet en het project uitgevoerd. Wanneer het cluster was opgezet, konden we het overdragen aan collega’s die voor de lange termijn bij Innovation Space werken. Tijdens het opzetten hebben we afgestemd met partijen binnen en buiten de TU/e. De rol van Frisse Blikken was om echt de spin in het web te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen onboard was.

Resultaat

We hebben de education en business collaboration cluster opgetuigd en in een lijn de organisatie weten te transformeren. We hebben samenwerkingen opgezet tussen innovation Space en verschillende bedrijven. Hierdoor hebben studenten real life challenges kunnen doen bij echte bedrijven.

”Het was heel fijn samenwerken met Frisse Blikken, een betrouwbare partner, met de (21e-eeuwse) skills van de nieuwe generatie!”

TU/e

De frisse blik van...

Virtueel Event

Ontwikkelprogramma young professionals

Financiële instellingen ervaren de energietransitie

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Energiefestival voor jongeren

Provincie Noord-Holland

Energiefestival voor jongeren

De uitdaging

Help ons bij het organiseren van een energiefestival om jongeren op duurzame en inspirerende wijze te betrekken bij de energietransitie?

Onze frisse blik

Achtergrond

De energietransitie speelt dichterbij dan veel mensen denken, juist in de eigen omgeving. Jongeren willen betrokken worden bij de beleidskeuzes die we nú maken met betrekking tot het opwekken van duurzame energie – hoe, waar, hoeveel. Gemeenten geven aan dat zij graag meer stem aan jongeren willen geven. In de praktijk komen jongeren en volksvertegenwoordigers maar moeizaam bij elkaar.

Aanpak

Jongeren spelen een belangrijke rol om de ambities van het Klimaatakkoord te halen. Om hen inzicht te geven in de energietransitie, maar vooral in de (lokale) rol die ze daarbij zelf kunnen spelen ontwierpen, ontwikkelden en organiseerden we voor en met hen een energiefestival: PowerUp. Dit deden we in co-creatie met jongeren, de Provincie Noord-Holland en JongRES.

Met sprekers (RES-talks), workshops (persoonlijke ontwikkeling) en ontmoeting (Meet & Grow) ging het festival in op de vraagstukken van de energietransitie, de toekomst en mogelijkheden van jongeren. Er was politiek en debat, sprekers, opleidingen en banen, innovatie en ondernemerschap, eten en drinken en muziek.  Op basis van deze eerste editie verzamelden we lessen hoe een dergelijk festival impactvol vorm te geven en het bereik verder te vergroten.

Resultaat

Met een festival over alle aspecten van de energietransitie hebben we de basis gelegd voor een meer duurzame relatie tussen bestuurders, volksvertegenwoordigers, partnerorganisaties en jongeren in Noord-Holland. De inhoudelijke ideeën die zijn gegenereerd worden meegenomen in de RES, CO2-aanpak én zijn persoonlijk aangeboden aan de minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten.

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Analysis Paralysis

Digitale onboarding game

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

Arbo Unie

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

De uitdaging

Het driejarig bestaan van het traineeship voor bedrijfsartsen in opleiding van Arbo Unie was reden om de trainees en alumni bij elkaar te brengen, met als doel om dit waardevolle netwerk te versterken. Wij boksten dat voor elkaar.

Arbo Unie bevordert de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maakt organisaties daarmee succesvoller. Samen met werkgevers en werknemers focust Arbo Unie op welzijn en inzetbaarheid, specifiek door persoonlijke keuzes van werknemers op privé- en werkvlak zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Onze frisse blik

Aanpak

Hecht netwerk

Het traineeship van Arbo Unie vormt de ingang naar een hecht netwerk van bedrijfsartsen (in opleiding). Om dit netwerk te versterken, had de organisatie een terugkerend dag-evenement voor ogen. De voorwaarden? Een inspirerende bijeenkomst die niet alleen rijk is aan inhoud, maar ook fun is en blijvend verbindt. Een dag waarop de bedrijfsartsen in opleiding en alumni kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen bij persoonlijke uitdagingen, op een innovatieve, inspirerende manier. De eerste editie in 2021 vormde het begin van een creatieve samenwerking die vier jaar duurde en Arbo Unie nu intern voortzet. 


Buiten de comfortzone

De meeste bijeenkomsten van de bedrijfsartsen (in spé) zijn voornamelijk inhoudsgedreven, dus de invulling van dit evenement was bijzonder voor de deelnemers. Ieder jaar opnieuw introduceerden we verfrissende elementen. Denk aan workshops over persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op het Japanse concept ‘Ikigai’, een sloepentocht gericht op samenwerking en een talkshow over de toekomst van de bedrijfsarts met experts uit de praktijk. De zorgvuldig uitgekozen locaties, zoals de Metaal Kathedraal in Utrecht en Zwier aan de Vinkeveense plassen, zorgden bovendien voor extra inspiratie. Door de keuzevrijheid tussen de verschillende activiteiten behielden de deelnemers de regie over hun dag, terwijl ze tijdens sommige activiteiten toch buiten hun comfortzone traden. Een, naar eigen zeggen, perfecte mix voor deze ambitieuze groep.

Resultaat

Het resultaat is indrukwekkend. Elk jaar groeit de deelname en sommige deelnemers keren elk jaar terug omdat zij de dag zo waardevol vinden. De laatste editie telde maar liefst 43 deelnemers vanuit het hele land. Het evenement heeft bijgedragen aan de sterke band tussen trainees en alumni, net als de band tussen de artsen (in opleiding) en Arbo Unie. 

“Frisse Blikken heeft onze hulpvraag door en door begrepen. Met aandacht voor de juiste balans tussen inhoud, plezier en verbinding verraste de Frisse Blikkers ons keer op keer. De goede organisatie, leerzame workshops, en prikkelende elementen voor ontwikkeling en verbinding hebben hun waarde bewezen.”

Opdrachtgever Arbo Unie

De frisse blik van...

Strategie activatie

Conflictpreventie game

Community building: women’s network Benelux

Bekijk alle projecten
Marlijne ten Houte

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Gamified selectietraject voor trainees

Gamified selectietraject voor trainees

De uitdaging

Voor het traineeship van Boskalis ontwikkelden wij een verrassend selectietraject om talent te informeren, enthousiasmeren en selecteren.

Boskalis is wereldwijd een leidende dienstverlener en aannemer op gebieden als baggeren, offshore energie en maritieme diensten. Sinds 2018 ondersteunen wij hen bij het selectietraject van hun traineeship. Hieronder lees je hoe dat er in 2023 uitzag.

Onze frisse blik

Opvallende recruitment stunt

Om potentiële kandidaten te enthousiasmeren voor het Operations Traineeship van Boskalis, hebben we een opvallende koffietruck ingezet. Deze truck reisde langs verschillende hogescholen en universiteiten, waar we studenten vertelden over de mogelijkheden. 

Boskalis
Boskalis

Vloeiende communicatie

Tijdens het selectieproces zorgden wij voor een verrassende communicatieflow. We hielden intensief contact met de kandidaten. Hoe? Met communicatie die past bij de nieuwe generatie! Denk aan persoonlijke video’s en webinars.

Gamified selectiedag

Het hoogtepunt en de laatste ronde in het proces was de selectiedag. Tijdens deze dag hebben kandidaten Boskalis echt kunnen ervaren. Samen met onze Fresh Game Studio ontwikkelden we een serious game. Kandidaten werkten vier uur lang aan een échte Boskalis uitdaging. De dag bestond ook uit een divisiediner en een haka clinic. Met een lach op hun gezicht vetrokken de kandidaten naar huis.

Boskalis

"Met de nodige creativiteit en een prettige samenwerking is er een fantastisch resultaat neergezet: een op maat gemaakte selectie-game waarin de Boskalis kernwaarden goed naar voren komen."

Opdrachtgever Boskalis

In het kort 🧺

De frisse blik van...

De energietransitie met Young Professionals

Ondersteuning portfoliomanagement

Medewerkers betrekken bij de nieuwe strategie

Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.