Leiderschapsprogramma na een fusie

Leiderschapsprogramma na een fusie

De uitdaging

De fusie tussen BMW Financial Services en Alphabet is een feit. Daarmee komen verschillende bedrijfsculturen samen, ieder met hun eigen kenmerken. Hoe zorgen we voor één sterk leiderschapsteam?

We ontwikkelden een leiderschapsprogramma voor de 79 leiders van BMW Group Financial Services (BMW FS) Nederland. Het programma bestond uit vier fasen, verspreid over één jaar.

Onze frisse blik

Bedrijfsculturen samenbrengen

De eerste stap was het verbinden van de verschillende bedrijfsculturen. We wilden een gedeelde identiteit creëren binnen het leiderschapsteam. De focus van de eerste fase werd daarom: Be One. In ieder daaropvolgend ‘landschap’ (Become, Be Bold and Beyond) stond een volgende uitdaging centraal.

BMW leiderschapsprogramma
BMW leiderschapsprogramma

Van grootschalig event tot kleinschalige training

Iedere fase trapten we af met een grootschalig evenement voor alle leiders. Tijdens de learning weeks was er ruimte voor het individuele leerpad. Door te kiezen uit een divers trainingsaanbod bepaalden leidinggevenden zelf welke competenties zij verder wilden ontwikkelen.  Sommige trainingen waren out-of-the-box, zoals een workshop schapendrijven. Anderen bleven dichter bij de theorie. Zo was er voor ieder wat wils!

De rode draad: BMW Leadership Roadtrip

Met de titel ‘BMW Leadership Road Trip’ gaven we het leiderschapsprogramma een herkenbare rode draad. Dit kwam terug in alle communicatie-uitingen,  van boardingpass tot reisbrochure. Door het verhaal ontstond een gevoel van verbondenheid en werd de samenhang van het programma goed zichtbaar. 

BMW leiderschapsprogramma
BMW leiderschapsprogramma

Veranderen is uitdagend

Het projectteam vanuit BMW diende als oren en ogen in de organisatie. We luisterden naar de feedback vanuit de doelgroep. Verandering brengt soms weerstand en onzekerheid met zich mee. We leerden niet vast te houden aan het programma, maar durfden terug te gaan naar de tekentafel. Dit aanpassingsvermogen is wat ons betreft de belangrijkste succesfactor in dit leiderschapsprogramma.

Video afspelen
BMW leiderschapsprogramma

"Onze leiders zijn meer op zoek naar de connectie. We durven onszelf kwetsbaarder op te stellen."

Esther Pistorius, opdrachtgever

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Implementatie nieuw HR systeem

Speelse gespreksstarter over de toekomst van het energienet

Digitale transformatie ervaren: zo krijg je iedereen aan boord

Lonneke Nouwens

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

De uitdaging

Samen leren en ontwikkelen maakt het werk niet alleen leuker en beter, het maakt organisaties ook wendbaar en toekomstproof. Het CBS vroeg ons om de ruim 2.000 medewerkers op een creatieve manier te laten kennismaken met de uitgangspunten van de lerende organisatie.

Sinds 1899 is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dé leverancier van betrouwbare, onafhankelijke statistiek in Nederland. Alleen als je weet wat er feitelijk in de samenleving gebeurt, kun je belangrijke beslissingen nemen. Zo draagt statistiek bij aan praktijk, beleid en wetenschap.

 

Onze frisse blik

Een passend plan

Het CBS voorziet alle medewerkers van een breed scala aan trainingen en opleidingen met een interne CBS Academy. De wens was om – naast dit formele leeraanbod – de kracht en kansen van de informele kant van leren intern onder de aandacht te brengen. Vanwege de dynamiek en diversiteit binnen het CBS was het cruciaal om een aanpak en middelen op maat te creëren, rekening houdend met de verschillende interne doelgroepen. Zo werden ideeën in testpanels getoetst en werd het animo en bewustzijn rondom een lerende mindset onderzocht.

De BUZZZ!-campagne

Nadat de toon was gezet met de testpanels, was het zaak om de vertaalslag naar de werkvloer te maken. We bedachten en ontwikkelden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever verschillende middelen om de lerende mindset ook daadwerkelijk top of mind te houden. Denk aan een gloednieuwe nieuwsbrief over leren die zowel online als offline medewerkers bereikte, het fysieke Leerkompasspel over samenwerking dat we op maat inrichtten, een minibieb met prikkelende inhoud en podcasts waarin verschillende CBS collega’s uitleggen hoe continu leren en verbeteren er voor hen uit ziet. De BUZZZ!-campagne, de campagne rondom de lerende organisatie, kwam tot een hoogtepunt in een leermaand die in het teken stond van samenwerken, vol met workshops, trainingen en een Samenwerkingsmuseum op kantoor.

Integraal onderdeel

Het thema ‘lerende organisatie’ is inmiddels geland binnen de organisatie en er is een mooie basis gelegd die smaakt naar meer. Medewerkers worden en blijven betrokken bij nieuwe initiatieven en de volgende leermaand staat al op de planning. 

In het kort 🧺

De frisse blik van...

"Samen met Frisse Blikken hebben we de lerende organisatie echt op de kaart gezet."

Opdrachtgever CBS

Digitale transformatie

Analysis Paralysis

Digitale transformatie ervaren: zo krijg je iedereen aan boord

Kristy Muijen

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

AI Gesprekstraining

De uitdaging

Hoe laten we managers op een veilige manier oefenen met professionele gespreksvaardigheden?

Samen met een externe partner ontwikkelden we een AI gedreven trainingsplatform. Hierop kunnen medewerkers en managers oefenen met allerlei gesprekstechnieken. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van performance gesprekken, commerciële gesprekken of het geven van feedback.

Ontdek het schaalbaar trainen van sociale vaardigheden

Probeer het zelf!

Hoe kun je dit inzetten?

Off the shelf

Keuze uit meer dan 30 onderwerpen in een standaard training op drie verschillende niveaus.

Custom

Op maat gemaakte trainingen op basis van jouw leerdoel, context, programma en branding.

Managed leren

Op maat gemaakte trainingen en periodieke rapportage waarmee we blijven doorontwikkelen.

Noor Aberle

Interesse in AI gesprekstraining?

Wil je meer weten over onze AI gesprekstraining? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Een fris leertraject binnen Greenchoice

Een fris leertraject binnen Greenchoice

De uitdaging

Het inwerktraject voor klantenservicemedewerkers van Greenchoice was toe aan een flinke opfrisbeurt. Een innovatief, plaats- en tijdsonafhankelijk leertraject ontwikkelen dat duurzaam is en verschillende leerstijlen en digitalisering integreert? Kom maar door!

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas, wat betekent dat het bedrijf de levering van aardgas combineert met natuurherstel, en het aanplanten en beschermen van bossen. Greenchoice heeft als missie om iedereen te laten profiteren van de energietransitie.

Onze frisse blik

Duurzaam leren

Een goed begeleid, inhoudelijk sterk en passend inwerktraject voor medewerkers is essentieel voor uitstekende klantenservice. Voorheen werden nieuwe medewerkers uitsluitend fysiek ingewerkt op de ruim 70 thema’s. Dit was enorm tijdrovend. Tijdsbesparing en duurzaam leren werden daarom sleutelfactoren; en laat onze Learning & Development collega’s hier nou veel ervaring mee hebben!

Blended learning

Na onderzoek en analyse naar huidige gebruikte leermiddelen, de effectiviteit hiervan en naar de behoeften van de doelgroep, zijn we overgegaan tot de creatie fase. We hebben een blended leermodule ontwikkeld over een van de belangrijkste trainingsthema’s en een overzicht gemaakt welke van de overige 70 onderwerpen voor het inwerktraject van de klantenservice zich lenen voor digitalisering. Met deze vernieuwingsslag wordt het inwerktraject verrijkt met interactieve elementen zoals podcasts, video’s, audiofragmenten en oefeningen die de inhoud tot leven brengen. Nieuwe medewerkers hoeven niet langer alleen passief te luisteren in een trainingsruimte tijdens vaste momenten, maar zijn nu tijd- en plaatsonafhankelijk actief betrokken bij hun persoonlijke leerproces.

Doorontwikkelen

Van innovatieve ideeën en analyses, tot het bouwen van (digitale) leermiddelen; Frisse Blikken heeft het hele proces begeleid en uitgevoerd. De nauwe samenwerking maakte co-creatie en een duurzame leeroplossing mogelijk. In 2023 vernieuwden we onze samenwerking om het leerproces binnen Greenchoice nog verder door te ontwikkelen. 

Lamers project Frisse Blikken

“Frisse Blikken heeft enorm veel waarde toegevoegd aan onze learning & development aanpak voor onze nieuwe Greenchoice collega’s. Zowel door de creativiteit, gestructureerde aanpak, L&D expertise als mooie inzichten voor de toekomst”

Opdrachtgever Greenchoice

In het kort 🧺

De frisse blik van...

Digitale transformatie ervaren: zo krijg je iedereen aan boord

Speelse gespreksstarter over de toekomst van het energienet

Implementatie nieuw HR systeem

Jacky

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Innovatie ecosysteem

TU/e

Innovatie ecosysteem

De uitdaging

Ontwikkel een ecosysteem rondom een nieuw leerconcept voor TU/e.

Onze frisse blik

Achtergrond

Innovation Space is een nieuw educatief concept van de TU/e. Hier leren studenten via ‘Challenge-based learning’ nieuwe skills en methodieken. Zij gaan ondernemend aan de slag met problemen uit de echte wereld. Dit doen ze in multidisciplinaire teams.

Aanpak

We hebben per cluster in Innovation Space een projectplanning gemaakt en met de stakeholders de clusters opgezet en het project uitgevoerd. Wanneer het cluster was opgezet, konden we het overdragen aan collega’s die voor de lange termijn bij Innovation Space werken. Tijdens het opzetten hebben we afgestemd met partijen binnen en buiten de TU/e. De rol van Frisse Blikken was om echt de spin in het web te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen onboard was.

Resultaat

We hebben de education en business collaboration cluster opgetuigd en in een lijn de organisatie weten te transformeren. We hebben samenwerkingen opgezet tussen innovation Space en verschillende bedrijven. Hierdoor hebben studenten real life challenges kunnen doen bij echte bedrijven.

”Het was heel fijn samenwerken met Frisse Blikken, een betrouwbare partner, met de (21e-eeuwse) skills van de nieuwe generatie!”

TU/e

De frisse blik van...

Werkplaats Kennis & Innovatie

Employer branding Arcadis

Van strategie ontwikkeling naar uitvoering

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

Arbo Unie

Bedrijfsartsen in opleiding blijvend verbinden

De uitdaging

Het driejarig bestaan van het traineeship voor bedrijfsartsen in opleiding van Arbo Unie was reden om de trainees en alumni bij elkaar te brengen, met als doel om dit waardevolle netwerk te versterken. Wij boksten dat voor elkaar.

Arbo Unie bevordert de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maakt organisaties daarmee succesvoller. Samen met werkgevers en werknemers focust Arbo Unie op welzijn en inzetbaarheid, specifiek door persoonlijke keuzes van werknemers op privé- en werkvlak zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Onze frisse blik

Aanpak

Hecht netwerk

Het traineeship van Arbo Unie vormt de ingang naar een hecht netwerk van bedrijfsartsen (in opleiding). Om dit netwerk te versterken, had de organisatie een terugkerend dag-evenement voor ogen. De voorwaarden? Een inspirerende bijeenkomst die niet alleen rijk is aan inhoud, maar ook fun is en blijvend verbindt. Een dag waarop de bedrijfsartsen in opleiding en alumni kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen bij persoonlijke uitdagingen, op een innovatieve, inspirerende manier. De eerste editie in 2021 vormde het begin van een creatieve samenwerking die vier jaar duurde en Arbo Unie nu intern voortzet. 


Buiten de comfortzone

De meeste bijeenkomsten van de bedrijfsartsen (in spé) zijn voornamelijk inhoudsgedreven, dus de invulling van dit evenement was bijzonder voor de deelnemers. Ieder jaar opnieuw introduceerden we verfrissende elementen. Denk aan workshops over persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op het Japanse concept ‘Ikigai’, een sloepentocht gericht op samenwerking en een talkshow over de toekomst van de bedrijfsarts met experts uit de praktijk. De zorgvuldig uitgekozen locaties, zoals de Metaal Kathedraal in Utrecht en Zwier aan de Vinkeveense plassen, zorgden bovendien voor extra inspiratie. Door de keuzevrijheid tussen de verschillende activiteiten behielden de deelnemers de regie over hun dag, terwijl ze tijdens sommige activiteiten toch buiten hun comfortzone traden. Een, naar eigen zeggen, perfecte mix voor deze ambitieuze groep.

Resultaat

Het resultaat is indrukwekkend. Elk jaar groeit de deelname en sommige deelnemers keren elk jaar terug omdat zij de dag zo waardevol vinden. De laatste editie telde maar liefst 43 deelnemers vanuit het hele land. Het evenement heeft bijgedragen aan de sterke band tussen trainees en alumni, net als de band tussen de artsen (in opleiding) en Arbo Unie. 

“Frisse Blikken heeft onze hulpvraag door en door begrepen. Met aandacht voor de juiste balans tussen inhoud, plezier en verbinding verraste de Frisse Blikkers ons keer op keer. De goede organisatie, leerzame workshops, en prikkelende elementen voor ontwikkeling en verbinding hebben hun waarde bewezen.”

Opdrachtgever Arbo Unie

De frisse blik van...

Sustainability Roadmap

CBS: de transformatie naar een lerende organisatie

Creatieve leerweek

Bekijk alle projecten
Marlijne ten Houte

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Een lerende mindset

Een lerende mindset

De uitdaging

Hoe stimuleren we de lerende mindset van onze medewerkers?

Dit project hebben we gedaan voor een grote Nederlandse bank. De bank had al verschillende middelen ontwikkeld rondom het thema ‘lerende mindset’. Toch was deze informatie niet goed vindbaar voor collega’s en ontbrak de rode draad. Voor zowel leidinggevenden als medewerkers was het niet duidelijk wat een lerende mindset precies inhoudt. Wat is het? Waar begin je? Welke gedragingen horen erbij? En wat wordt er van iedereen verwacht?  

Onze frisse blik

Aanpak

Allereerst zorgden we voor een centraal punt vanuit waar medewerkers met het thema ‘lerende mindset’ aan de slag kunnen gaan. Dit werd een e-learning module op het digitale ontwikkelplatform van de bank. Voor leidinggevenden ontwikkelden we daarnaast een speciale toolbox. Hiermee bieden we handvatten om het gesprek over de lerende mindset in hun teams op gang te brengen. De inhoud van de toolbox en de e-learning bepaalden we samen met de interne learning consultants van de bank. We hebben de bestaande middelen hierin kunnen verwerken.  

Resultaat

De e-learning is interactief en gevuld met video’s, audiowandelingen en challenges. Medewerkers krijgen eerst inzicht in hun eigen leerproces. Ze gaan op zoek naar zichzelf en bepalen hun eigen ambities en ontwikkeldoelen. Deze worden vervolgens gecombineerd met de ontwikkeldoelen van de bank. Zo wordt er een link gemaakt tussen de medewerker zelf en de toekomst van de bank.

In totaal ontwikkelden we twee verschillende e-learning tracks: één voor individuele medewerkers en één voor teams (gericht op leidinggevenden). Zo wordt de ontwikkeling van de lerende mindset zowel op individueel als op team niveau gestimuleerd.

De toolbox voor leidinggevenden bestaat daarnaast uit een leercanvas om medewerkers te helpen hun leerproces in kaart te brengen, een set gesprekskaarten en een praatplaat met mogelijkheden rondom interne mobiliteit. Deze middelen helpen leidinggevenden om met hun teamleden het gesprek aan te gaan over hun ontwikkeling en toekomst binnen de bank. 

Naast het ontwikkelen van de e-learning en toolbox heeft Frisse Blikken een rol gespeeld in het activeren daarvan. Alle materialen zijn ontzettend goed ontvangen binnen de bank en de samenwerking met de opdrachtgever, het projectteam en Frisse Blikken is uitmuntend beoordeeld.

De frisse blik van...

Virtueel Event

Cultuur en waarden traject

Gedragen beleid begint bij dialoog

Bekijk alle projecten

Ontwikkelprogramma young professionals

Ontwikkelprogramma young professionals

De uitdaging

Help ons bij het opzetten van een young professional programma voor de talentvolle young professionals binnen de organisatie.

Het doel van het programma? Young professionals leren om vanuit hun authentieke stijl te verbinden en hun commerciële impact te vergroten. Natuurlijk zorgden wij ervoor dat het programma naadloos aansluit op de behoeften van de nieuwe generatie!

Onze frisse blik

Aanpak

In co-creatie met Nestlé hebben we het Profluence programma ontworpen en uitgerold, waarbij de deelnemers in drie maanden het programma doorlopen op basis van drie leerlijnen:

  1. Persoonlijk leiderschap: Inzicht in jezelf is de basis voor succes 
  2. Commerciële en professionele impact: het zijn van trusted partner waarbij echt contact maken centraal staat.
  3. Ondernemend gedrag en het contact maken met jouw ‘eigen spark’ mag niet in dit programma ontbreken: lef hebben, proactief zijn, kansen herkennen, en focus gericht op ‘buiten’ en ‘binnen’.

Trainingen
Het programma bestaat verschillende verrassende leerinterventies. Zo gaan ze als groep de natuur in om op basis van verschillende elementen in de natuur hun zelfinzicht te vergroten, en krijgen ze vanuit het theater een verdiepend inzicht in hun eigen mindset, veerkracht, en overtuigingen en belemmeringen.

Daarnaast komen ook relevante professionele vaardigheden zoals overtuigen & beïnvloeden en personal branding aan bod, waarbij de deelnemers vooral zelf aan de slag gaan (met behulp van een trainingsacteur) om te experimenteren met de nieuw aangeboden tools.

Coaching
Gedurende het programma zijn er twee mogelijkheden voor een ‘speed date’ met de coach, waarin de deelnemers tijdens een speed coach sessie de gelegenheid krijgen om te sparren over het leerdoel en/of eventuele uitdagingen waar ze mee te maken krijgen.

Intervisie
Tijdens de intervisie bespreken de deelnemers uitdagingen waarin ze in het dagelijkse (werk)leven tegen aan lopen. Deelnemers helpen elkaar om een scherpe analyse van de situatie te maken en vandaar toe te werken naar oplossingen.

Mentor
Tijdens het Profluence programma voeren de deelnemers regelmatig gesprekken met een zelfgekozen mentor binnen de organisatie. De mentor dient als sparringpartner om ontwikkeldoelstellingen te bespreken.

Ter afsluiting van het Profluence programma delen de deelnemers hun ontwikkelverhaal met hun leidinggevende en mentor. Daarin bespreken ze de ontwikkeling is door gemaakt, en wordt er vooruit gekeken om te bepalen wat de deelnemer nodig heeft om te blijven ontwikkelen en groeien.

Resultaat
Nestlé kent inmiddels 4 succesvolle edities van het Young Professional Programma!

4

Edities

De frisse blik van...

Community building: women’s network Benelux

Speelse gespreksstarter over de toekomst van het energienet

Digitale onboarding game

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Goed en veilig overweg met informatie

Goed en veilig overweg met informatie

De uitdaging

Kunnen jullie ‘Goed en veilig overweg met informatie’ op een speelse manier onder de aandacht brengen voor alle medewerkers binnen ProRail?

De afdeling Integriteit, Risicomanagement en Compliance (IRC) ontfermt zich over de datalekken en/of lekken van bedrijfsgevoelige informatie. Het is belangrijk dat medewerkers weten wat ze moeten doen indien dergelijke informatie-incidenten zich voordoen en hoe zij de kans hierop kunnen verkleinen. Denk hierbij ook aan o.a. alertheid op phishingmails en social mediagebruik. Ruim 5000 medewerkers dienen op de hoogte te zijn van hoe je goed en veilig overweg gaat met informatie.

Onze frisse blik

Aanpak

ProRail vroeg ons om een digital learning te bouwen waarmee de medewerkers op een speelse manier kennis opdoen rondom informatie-incidenten binnen en buiten ProRail. Aan de hand van een aantal opgestelde vragen van de IRC afdeling, is een creatieve storyline bedacht. ProRailers werden meegenomen in verschillende informatie-incidenten die zich voor zouden kunnen doen tijdens hun werk. Om ervoor te zorgen dat ProRailers dergelijke incidenten herkennen en weten hoe ze moeten handelen, werd de verhaallijn met interactieve opdrachten en vragen afgewisseld.

Om inzichtelijk te maken wat de kennis van de ProRailers was, is na het interactieve gedeelte van de digital learning ook nog een quiz toegevoegd.

Resultaat

De digital learning is binnen vier weken door meer dan 2000 mensen binnen ProRail gemaakt. De ProRailers hebben een positieve ervaring gehad met de interactieve digital learning rondom informatie-incidenten binnen en buiten ProRail. Iedereen die nieuw komt bij ProRail zal deze digital learning ook gelijk gaan maken, omdat deze in het onboarding programma van nieuwe medewerkers wordt toegevoegd.

De frisse blik van...

Cultuur en waarden traject

Gedragen beleid begint bij dialoog

Digitale transformatie ervaren: zo krijg je iedereen aan boord

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Conflictpreventie game

Conflictpreventie game

De uitdaging

Hoe kunnen we medewerkers van het Ministerie van Defensie en hun collega’s op andere departementen helpen om eerder en meer preventief te handelen bij ontwikkelende internationale conflictsituaties?

De rol van Defensie verandert. Conflicten nemen toe in complexiteit en in een globaliserende wereld hebben deze conflicten op de verschillende manieren invloed op Nederlandse belangen. Conflictpreventie gaat over het vroegtijdig reageren op signalen, om zo een beter beeld te vormen van conflictsituaties en een breed handelingsperspectief te behouden

Onze frisse blik

Aanpak

Team conflictpreventie wil deze nieuwe manier van kijken naar conflict onder de aandacht brengen bij de collega’s van Defensie. Hiervoor worden verschillende interventies ontwikkeld. Eén van deze interventies is de game ‘de Kirmeense Kwestie’. In deze game worden spelers uitgedaagd om preventief te handelen in een conflict dat zich voor hun ogen ontwikkeld. Het doel is om een interactieve, eerste kennismaking met het thema te creëren. Geïnteresseerde spelers krijgen daarna de mogelijkheid om meer te leren via de andere interventies van team conflictpreventie.

Aanpak

In co-creatie met Defensie en de Universiteit Utrecht hebben we voor Ministerie van Defensie een inhoudelijke game ontwikkeld waarin zich een fictief conflict ontwikkeld. Met audio, video en afbeeldingen wordt dit conflict tot leven gebracht. Spelers kunnen acties uitoefenen die hun invloed vergroten of verminderen. Met die invloed kunnen ze proactief handelen en escalatie voorkomen.

De game is ontwikkeld als Progressive Web app voor smartphones. We maken gebruik van een React front-end. Daarnaast is de game voorzien van een CMS, zodat de inhoud makkelijk aan te passen is. De speeltijd is ongeveer 20 minuten.

Resultaat

‘De Kirmeense Kwestie’ wordt uitgerold binnen Ministerie van Defensie en wordt ook ingezet voor onderwijs.

De frisse blik van...

Actieprogramma Kansrijke Start

Blended ontwikkelprogramma Rabobank

Ontwikkelprogramma young professionals

Bekijk alle projecten
Gerben Tolkamp

Neem contact op

Ben je benieuwd hoe we met jouw vraagstuk aan de slag gaan? Laat een bericht achter. Je hoort snel van ons! 

Achtergrond: phD in Human Resource Management en Organizational Behavior. Master Arbeids- en Organisatiepsychologie

Mijn verborgen talent is… Sportgerelateerde vragen in een pubquiz beantwoorden.

Met dit nummer begint mijn weekend: Tash Sultana – Jungle

Als ik later groot ben dan… Heb ik een bedrijf dat mensen helpt om hun leven leuker te maken.

Gerben Tolkamp
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Vorige slide
Volgende slide
Ontvang ons gratis stappenplan
Met dit stappenplan helpen wij je op weg naar creatieve en impactvolle communicatie. Zodat jouw strategische boodschap resulteert in actie.